Nieuws in beeld

< >


Volg live: de Gouden Boekenuil

24/04/201412:49

De uitreiking van de prestigieuze literatuurprijs wordt van 20 uur tot 21.05 uur uitgezonden Op 12. U kan het event ook live volgen via deredactie.be en Cobra.be.

De ochtend

VOLG LIVE: Kopstukkendebat

In Hasselt vindt vanavond een debat plaats tussen Limburgse kopstukken. Dat kan u vanavond live op onze site volgen vanaf 19.50 uur. Het debat wordt georganiseerd door Knack en studentenblad Guido. Wouter Beke (CD&V), Ingrid Lieten (SP.A), Bert Schoofs (Vlaams Belang), Steven Vandeput (N-VA), Johan Danen (Groen) en Lode Vereeck (Open VLD) kruisen de degens.Gezien op tv?

< >

Ook dat nog

< >
Scherpgesteld: markante foto's uit binnen- en buitenland

23/04/201420:52

wo 23/04 - Oekraïense vrouwen lezen de pamfletten die pro-Russische activisten in de stad Donetsk verspreiden. De Oekraïense regering dreigt te zullen optreden tegen de Russisch-gezinde activisten die gebouwen in het oosten van het land blijven bezetten.

AP

di 22/04 - Leden van de zogenoemde Cowboy- en Indianenalliantie protesteren in Washington tegen de plannen voor een nieuwe pijplijn.

Belga

di 22/04 - Een kunstenaar toont in New York een kunstwerk gemaakt uit plastic naar aanleiding van Earth Day.

Belga

ma 21/04 - De aartsbisschop van Toulouse, Mgr Robert Le Gall, maakt een gigantisch omelet met 15.000 eieren. Sinds 1973 is het de traditie in Bessières om met Pasen zo'n groot omelet te maken.

Belga

ma 21/04 - De Chinees-Maleisische modeontwerper Jimmy Choo heeft een unieke collectie van zes paar schoenen gepresenteerd die gemaakt werden met behulp van materialen en technieken uit de regio van Fukushima. Zo wil hij de traditionele ambachtslui een hart onder de riem steken na de kernramp van 2011.

Belga

zo 20/04 - De politie van Boston escorteert de lopers die hulde brengen aan de slachtoffers van de bomaanslagen van vorig jaar. Maandag 21 april is het precies één jaar geleden dat er tijdens de marathon van Boston twee bommen ontploften dichtbij de finish.

Belga

za 19/04 - Op het strand van Sea Isle City in New Jersey heeft een zware brand drie huizen verwoest. De rookpluimen waren zichtbaar over de hele kustlijn. Slachtoffers vielen er gelukkig niet.

AP

vr 18/04 - Leden van het broederschap van Jezus van Nazareth lopen tijdens hun processie in Zamaro, in het noorden van Spanje, voorbij een lingeriereclame.

AP

vr 18/04 - In het noorden van de Filipijnen laat een man zich op Goede vrijdag in het spoor van Christus aan het kruis nagelen. Hoewel de Filipijnse geestelijken de jaarlijkse devote praktijken aan de kaak stellen, blijven ze steeds meer publiek trekken.

AP

Do 17/04 - Een politieman in Oudenaarde wordt bedolven onder de persaandacht tijdens de flitsmarathon.

Belga
AP

di 15/04 - Een brandweerman loopt door een vuurzee tijdens een demonstratie van hun kunnen in Bhubaneswar. Deze week is het de week van de brandveiligheid in India.

Belga

di 15/04 - Spaanse boetelingen van het broederschap van "Christus van de Goede Dood" (Cristo de la Buena Muerte) trekken in alle vroegte door Zamora. In de goede week gaan over heel Spanje veel processies uit.

AP

ma 14/04 - Deze orthodoxe jood bereidt zich voor op Pesach. Pesach is een van de belangrijkste feesten in het jodendom. Met Pesach herdenken de joden de vlucht uit Egypte 3.500 jaar geleden.

Belga

ma 14/04 - In de Noord-Franse havenstad Boulogne-sur-Mer is het eerste van de twee nieuwe patrouilleschepen van de Belgische marine te water gelaten. De P901 Castor zal vanaf deze zomer missies uitvoeren op de Noordzee.

Belga

ma 14/04 - In de Nigeriaanse hoofdstad Abuja zijn tientallen mensen omgekomen bij een aanslag op een busstation.

Belga

zo 13/04 - Een Syrische rebel richt zijn geweer in de omgeving van het dorpje Papoulan.

Belga

zo 13/04 - Vandaag vieren christenen Palmzondag, het feest dat de goede week inluidt. Deze mannen in de Noord-Spaanse stad Pamplona torsen een schrijn dat in stoet door de stad wordt gedragen.

AP

za 12/04 - Mexicaanse schoolmeisjes staan klaar om de Franse president François Hollande toe te zwaaien bij zijn bezoek aan de Queretaro Aeronautic University. Hollande opende er een Frans-Mexicaanse campus.

AP

vr 11/04 - Een meisje speelt met een fles water in een sloppenwijk in Rio de Janeiro. In haar omgeving zijn er ondertussen rellen uitgebroken tussen krakers die verlaten kantoorgebouwen bezetten en de politie.

AP

do 10/04 - Nederland experimenteert met lichtgevende stroken op de snelweg. Tijdens de dag absorberen ze het licht dat ze 's nachts weer afgeven. De lichtgevende stroken zijn een onderdeel van de de Slimme Snelweg, ontworpen door Daan Roosegaarde.

Belga

do 10/04 - In Fort Hood in Texas hebben Barack en Michelle Obama een indrukwekkende herdenking bijgewoond voor de slachtoffers van een schietpartij. Het incident was des te pijnlijker omdat er in 2009 ook al een schutter onschuldigen doodschoot in dezelfde stad.

AP

wo 09/04 - De bekende oud-missionaris Jan Van Cauwelaert, die tientallen jaren actief was in Congo, krijgt naar aanleiding van zijn honderdste verjaardag een huldeboek over zijn missiewerk en gedachtegoed. Het boek "Missie Vandaag" biedt naast een terugblik op Van Cauwelaerts leven ook een stand van zaken van het hedendaagse missiewerk.

Belga

wo 09/04 - Deze muurschilding van de Italiaanse graffitikunstenaar Alice versiert de gevel van het Romeins kunstencentrum Circolo degli Artisti.

Belga

wo 09/04 - Voor het Paleis der Koloniën in Tervuren is woensdag iets meer dan anderhalve ton illegaal ivoor verpulverd.

Belga

wo 09/04 - In een middelbare school nabij Manila poetst een medewerker de afbeelding van de verdwenen Maleisische vlucht die als herdenkingsteken op de grond geschilderd werd.

AP

di 08/04 - Familieleden van de Belgische blauwhelmen die 20 jaar geleden in Kigali zijn vermoord, wonen een herdenkingsplechtigheid bij voor de slachtoffers van de Rwandese genocide.

Belga

di 08/04 - In de Indiase stad Hyderabad en elders in het land vieren hindoes het feest van Sri Ram Navami. Het feest herdenkt de geboorte van de hindoegod Rama.

Belga

di 08/04 - De Britse koningin Elizabeth heeft de Ierse president Michael Higgins ontvangen in Windsor Castle. Het is het eerste staatsbezoek van een Ierse president aan de voormalige kolonisator sinds de Ierse onafhankelijkheid in 1921.

Belga

ma 07/04 - In de Rwandese ambassade in Brussel heeft een herdenkingsplechtigheid plaatsgevonden voor de slachtoffers van de volkerenmoord die vandaag 20 jaar geleden is begonnen.

Belga

ma 07/04 - Aan het Congreskolom in Brussels is hulde gebracht aan alle Belgische militairen die sinds 1945 tijdens een missie in het buitenland zijn gesneuveld.

Belga

ma 07/04 - In de Noord-Duitse stad Hannover is vandaag de jaarlijkse handelsbeurs van start gegaan.

Belga

zo 06/04 - Jean-Gerald Larsin, een Belgische juwelier, mag in de huid van de Franse keizer Napoleon kruipen tijdens een heropvoering van de Slag van Reims (1814).

Belga

za 05/04 - Het is vandaag de Internationale Dag van het Kussengevecht en dat werd ook op Trafalgar Square in Londen gevierd.

Belga

za 05/04 - In het Zuid-Amerikaanse land Ecuador heeft de Tungurahua-vulkaan een aswolk van 10 kilometer de lucht in gespuwd. De uitbarsting gebeurde gisterenavond en duurde 5 minuten.

Belga

vr 04/04 - Een portret van Poetin, geschilderd door voormalig president George W. Bush. Het schilderij wordt vanaf morgen, samen met 23 andere portretten van wereldleiders, tentoongesteld in de "George W. Bush Presidential Library" in Dallas, Texas.

Belga

vr 04/04 - Dit leek de vriendin van een man uit Cornwall en ideale manier om haar 54-jarige vriend ten grave te dragen: in de bulldozer waarmee hij 35 had gewerkt.

vr 04/04 - Dit kleine vogeltje, een ossenpikker, kon net de niesbui van een verkouden giraf voor zijn.

Reporters.be

do 03/04 - De Amerikaanse president Barack Obama dolt met een jongetje bij de ondertekening van een nieuwe wet. De wet zorgt ervoor dat er meer geld vrijgemaakt wordt voor onderzoek naar kinderziekten.

Belga

do 03/04 - Het is modeweek in Brazilië. Deze meisjes showen de collectie van ontwerper Lilica Ripilica.

Belga

do 03/04 - Toen een meisje uit Dover, in het Britse graafschap Kent, haar smartphone uit de riool wilde halen, raakte ze klem en moest de brandweer eraan te pas komen. Ze kon haar toestel nog opvissen, maar helaas niet meer aan de praat krijgen.

wo 02/04 - Deze humboldtpinguïns hebben het duidelijk naar hun zin in hun nieuwe verblijf in het dierenpark Planckendael, in Muizen bij Mechelen.

Belga

wo 02/04 - De Brusselse brandweer is vanmorgen gaan betogen aan het kabinet van Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS). De brandweerlui protesteerden tegen het beleid van directeur-generaal Chantal Jordan en eisten dat de Brusselse regering maatregelen onderneemt om haar buitenspel te zetten.

Belga

wo 02/04 - In de Franse stad Bordeaux stellen meer dan 50 wijnhuizen hun beste wijnen van het afgelopen jaar voor op het jaarlijkse salon voor wijnliefhebbers in het Palais de la Bourse.

Belga

wo 02/04 - Verschillende bisschoppen die aan de grens tussen de VS en Mexico werken, hebben een misviering gehouden in de stad Nogales in de Amerikaanse staat Arizona, ter nagedachtenis van de Mexicanen die stierven terwijl ze de grens trachtten over te steken. Veel Mexicanen gaan ter communie.

AP

di 01/04 - Tienduizenden Afghanen wonen een verkiezingsmeeting bij van presidentskandidaat Abdullah Abdullah in Herat. Zaterdag trekken de Afghanen naar de stembus om een opvolger te kiezen voor huidig president Hamid Karzai.

Belga

di 01/04 - Net voor de machtsoverdracht in het Hôtel Matignon in Parijs, begroet Jean-Marc Ayrault zijn opvolger als premier van Frankrijk Manuel Valls.

Belga

di 01/04 - Koning Filip en de Chinese President Xi Jinping gingen dinsdag op bezoek in de Volvofabriek in Gent.

Belga

Scherpgesteld: markante foto's uit binnen- en buitenland

23/04/201420:52

Oekraïense vrouwen lezen de pamfletten die pro-Russische activisten in de stad Donetsk verspreiden. De Oekraïense regering dreigt te zullen optreden tegen de Russisch-gezinde activisten die gebouwen in het oosten van het land blijven bezetten.Meest bekeken

< >