6 auteurs stellen hun boek voor

Stefan Brijs - Post voor mevrouw Bromley

Stefan Brijs brak in 2005 door met ‘De Engelenmaker’. Zijn nieuwe roman ‘ Post voor mevrouw Bromley’ speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het is een aangrijpend verhaal over ouders en kinderen, moed en lafheid, hoop en vriendschap, gemis en verlangen.

Philip Vanoutrive - De Allerlaatste Getuigen van WOI

Philip Vanoutrive is freelance journalist en fotograaf. In zijn boek ‘De Allerlaatste getuigen van WOI’ vertellen meer dan 40 hoogbejaarde mensen over hun kinderjaren tijdens de Eerste Wereldoorlog.
 

Staf Schoeters - De Grote Oorlog - WOI in monumenten en begraafplaatsen

Staf Schoeters kreeg in 1998 de Hercule Poirot Prijs voor de historische intrigeroman ‘ De Schaduw van de Adelaar’. In zijn boek ‘ De Grote oorlog’ vertelt hij het verhaal van de oorlog aan de hand van de vaak zeer mooie en dramatische gedenkplaatsen in België.

Siegfried Debaeke - Oud Yzer - De frontstreek bedolven onder levensgevaarlijke oorlogsmunitie

Siegfried Debaeke van Uitgeverij De Klaproos (gespecialiseerd in WOI) leidt de lezer in zijn boek ‘Oud Yzer’ mee naar de slagvelden aan de Yzer en rond Ieper vlak na de oorlog. Het landschap was totaal verwoest en de frontstreek lag bedolven onder oud ijzer en miljoenen niet-ontplofte granaten.

Gaea Schoeters - Diggers – Een kleine Groote Oorlog

Journaliste en scenariste Gaea Schoeters schreef al kortverhalen en het reisboek ‘Meisjes, Moslims & Motoren’. In de roman ‘ Diggers’ verlegt ze de grenzen van het trillergenre. Het is een verhaal dat graaft in de geschiedenis van Flanders Field en flirt met de Groote Oorlog.

Ivan Petrus Adriaenssens - Afspraak in Nieuwpoort

Tekenaar en scenarist Petrus Adriaenssens vertelt in de graphic novel ‘ Afspraak in Nieuwpoort’ het verhaal van een Belgische, Franse en Engelse soldaat die elkaar leren kennen aan het front. Ze spreken af elkaar opnieuw te ontmoeten in 1924. Tenminste, als ze de oorlog overleven…

Meest gelezen