Geschil rond ontslag Didier Bellens bij Belgacom pas voor 2016

Het proces dat Didier Bellens heeft aangespannen tegen zijn ontslag als CEO van Belgacom, is ingeleid voor de Brusselse arbeidsrechtbank. De advocaten van Bellens en van Belgacom hebben een conclusiekalender afgesproken en de zaak zal ten vroegste begin 2016 gepleit worden. Ook het arbeidsauditoraat zal zijn zeg moeten doen in het dossier en een voormalig statutair medewerker van Belgacom wil vrijwillig tussenkomen in het proces.

Didier Bellens stond sinds 2003 aan het hoofd van Belgacom, maar werd in november 2013 aan de deur gezet na herhaaldelijke aanvaringen met ministers van de federale regering, de hoofdaandeelhouder van Belgacom. De regering riep een zware fout van Bellens in om hem te ontslaan, maar meester John Bigwood, Bellens' advocaat, betwist dat zijn cliënt een dergelijke fout zou hebben begaan. Volgens verschillende media zou Bellens tussen 3 en 5 miljoen euro schadevergoeding eisen.

"De bedragen die circuleren zijn overdreven", zegt Bigwood. "Het is eerder aan de lagere kant van die vork maar een juist bedrag kunnen we er nog niet op kleven omdat het loon van mijn cliënt voor een deel variabel was. In ieder geval vraagt hij enkel waar hij recht op zou gehad hebben als hij zijn mandaat tot maart 2015 had kunnen uitdoen."

De rechtbank heeft besloten het dossier mee te delen aan het arbeidsauditoraat omdat meester Bigwood aanvoert dat één van de stukken in het dossier vals zou zou zijn. "We behouden ons het recht om daar nog een burgerlijke procedure voor in te stellen", aldus de advocaat.

Een voormalig statutair Belgacom-medewerker, die in 1999 aan de deur werd gezet maar van wie het ontslag door de Raad van State in 2003 ongeldig werd verklaard, wil vrijwillig tussenkomen in de procedure omdat Didier Bellens hem niet opnieuw in dienst had genomen.

Meest gelezen