Jongen sterft na maaltijd in Quick Avignon

In Frankrijk is een 14-jarige jongen overleden door een voedselvergiftiging die hij had opgelopen in een hamburgerrestaurant van Quick. Quick zelf zegt dat er geen algemeen probleem is, maar dat er in het restaurant in kwestie nalatigheden zijn gebeurd. Het bedrijf kondigt nu wel strengere hygiënenormen aan.

Sinds het overlijden van de tiener, op 21 januari, is het Quick-restaurant in Avignon (foto) gesloten. Onderzoek heeft uitgewezen dat de jongen wel degelijk door besmet voedsel is overleden.

"Er waren aureus-stafylokokken aanwezig in de darmsappen van de overleden jongen en bij vijf van de acht werknemers die op 21 januari in het restaurant werkten", zegt de openbare aanklager.

De jongen overleed enkele uren nadat hij de hamburgers had gegeten. Daarvoor was hij kerngezond, de besmetting moet dus heel zwaar zijn geweest.

Op de Facebookpagina van Quick Frankrijk staat nu een reactie van Jacques Edouard Charret, de topman van de hamburgerketen. "Het zijn niet de producten of de grondstoffen die in opspraak zijn en ook niet de Quick in zijn geheel of zijn productie- of koelmethodes", staat er te lezen. "Het is alleen een nalatigheid op lokaal niveau die deze dramatische situatie veroorzaakte."

Het hamburgerrestaurant heeft wel aangekondigd dat het zijn hygiënische voorschriften nog zal verscherpen. Quick België onderzoekt of ook hier soortgelijke maatregelen nodig zijn.

Meest gelezen